Dit is Amerika

Intussen zijn we iets langer dan een maand in Amerika… En gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat we hier iets merkwaardig opmerken. Vaak voel ik me een beetje zoals Obelix uit de Asterix stripboeken. Telkens wanneer de Kelt iets vreemd meemaakt bij de Romeinen zegt hij: “Rare jongens, die Romeinen.”

1044310_10201399583695445_820798764_n (1)

Welnu, wat dacht je van: “Rare jongens, die Amerikanen.”?

Wanneer je in een ander land bent is het eerste wat opvalt natuurlijk de weg. Ik vind het nog steeds hilarisch als ’t ventje zegt: “Pas op, niet oversteken, ’t is rood.”

IMG_20160617_114506

Nuja, wat zouden de Amerikanen eigenlijk zeggen? “Pas op, ’t is de hand!”

’t Ventje zegt ook nog altijd als we dan wel kunnen oversteken: “Ga maar, ’t is groen.”

IMG_20160617_114510

Neen schat, ’t is wit, en ’t is een ventje. Soms staat er gewoon in koeien van letters “DON’T WALK” of “WALK”. Persoonlijk vind ik de icoontjes beter, o.a. voor analfabeten of kinderen. De meeste verkeersborden bevatten hier overigens tekst, weinig iconen. Nochtans kunnen er best vaak véél borden staan. Eer ik het soms gelezen heb ben ik er al bijna half voorbij. Nogal gevaarlijk. Nuja, anderzijds kan ik me voorstellen dat wanneer een vreemdeling in België terecht komt dat die dan gewoon helemaal niets begrijpt van al de verschillende symbolen op de borden.

IMG_20160622_114709

Dit bord staat in onze buurt. Geen idee wat ze hiermee willen bereiken. Autisme is zo breed en uit zich in zoveel verschillende manieren. Hoe kan je nu iemand op ’t eerste zicht herkennen die autisme heeft? En wat wil dit precies zeggen als bestuurder? Mag je hier maar 30km/u rijden? Of moet je telkens meteen op de rem gaan als er een kind in deze buurt rondloopt?

IMG_20160607_103447

Deze parkeermeters zagen we in Jersey city. Intussen ook al moderne betaalautomaten voor parkeren gezien, maar toch… Ik vraag me af of de jongste generatie in België dit überhaupt nog zou herkennen. ’t Voelt wel een beetje nostalgisch 🙂

IMG_20160602_161122

In eerste instantie viel me vooral het bovenste bord op: zoiets hebben we gelukkig niet nodig in België. Of net wel? Van het onderste bord zag ik ook varianten in AustraliëAlvast fan van dit initiatief! Tijdens de spits/drukke momenten wordt de parkeerzone een extra rijstrook.

IMG_20160607_105547

Een typische Amerikaanse brandkraan, waar vooral ’t ventje goede herinneringen aan heeft. Een tip: parkeer zo ver mogelijk van een brandkraan, serieuze boetes als je ’t je toch riskeert. Zo getuige ’t ventje…

IMG_20160608_185206

Kasseien! Héél soms vind je ze hier ook 😉

IMG_20160608_184727

Aan de ingang van een park vond ik dit bord terug. Super gewoon!

IMG_20160621_174806

Nu we in New Jersey wonen nemen we de bus naar New York. Zonder veel verkeer staan we op een dik halfuur op Times Square. Ik vind de bussen alvast erg comfortabel, deze zijn dan ook gemaakt om langere afstanden te doen. Met onze De Lijn-bussen kan je ze absoluut niet vergelijken. Al zijn er ook wel gelijkaardige bussen voor de korte afstanden die in een dorp rondrijden.

Ik mis de optie om per sms te betalen, meestal is er ook geen bushokje en moet je al goed kijken voor je de halte kan vinden die zelden goed staat aangeduid. Doorkomsttabellen of een kaart hoe de bus rijdt zie je ook maar sporadisch. Toen ’t ventje onlangs via een automaat koos voor een ‘tienrittenkaart’ kreeg hij gewoon 10 aparte ticketjes, welke bovendien slechts een maand geldig zijn.

IMG_20160621_174728

Let op de onderste lijn dat we onlangs op één van de bussen zagen. KBC BANK N.V., jep N.V., Belgisch dus.

IMG_20160703_153446 (1)

Nog iets Belgisch? Nope, wel “Belgian styled beer”. Best te vergelijken met Hoegaarden, maar absoluut niet Belgisch. Wel lekker!

IMG_20160607_202830

Campbells is een echte aanrader wil je een blik soep kopen. Echt waar, ongelofelijk wat er allemaal in een blik kan! Massa’s veel groentjes, lekker gekruid ook! Vaak maakte ik in België een eigen groentebouillon welke ik dan extra smaak gaf met een pakje soep, een paar verse groentjes en wat kruiding. Deze soepen van Campbells moet je nauwelijks aanpassen, zelfs extra kruiden is bijna nooit nodig.

Alleen was ik nogal in de war toen ik deze 2 blikken zag. Zelfs bij de ingrediënten op de achterkant van het blik zagen we nauwelijks verschil. Pas bij het openen zagen en smaakten we het verschil. Onze aanrader? De Homestyle Chicken Noodle: kleinere spaghettisliertjes, kleinere stukjes groenten en kip, méér smaak.

IMG_20160607_130344Eindelijk hebben we door waarom de Amerikaan zo’n grote koelkast heeft. Ja, bovenstaand formaat past zelfs in de zijdeur van onze koelkast. Eerst vonden we het overdreven, maar intussen ook overstag gegaan voor ons water en melk dat bij ons snel verdwijnt. Dergelijke bidons zijn ‘1 gallon’ oftewel ‘3,78 liter’.

IMG_20160703_142344

Groot, groter grootst. Zo ook deze ‘party size’ lasagne met volgens de doos ongeveer 11 porties. De doos weegt ’96 ounce’, dat is bijna 3kg. En hoewel er “party size” op de doos geschreven staat verdenk ik er de Amerikanen stiekem van om dat gewoon met twee, of erger: alleen, op te eten.

IMG_20160703_142047 (1)

Oreo-ijstaart, hét bestaat! Ooit – als ik hier genoeg vriendjes heb en iets te vieren heb – probeer ik het uit! (Want opnieuw, het is nogal groot…)

IMG_20160704_173742

Voor de fans…

IMG_20160704_173757

Of toch niet?

AmericaRunslogo

Bovenstaande ‘rebus’ is het logo van Dunkin Donuts. Een keten dat je hier op zowat elke hoek ziet en zoals de naam het zegt, donuts verkoopt. Daar mijn initialen echter ook DD zijn ben ik helemaal gek van het logo (en ook wel een beetje verlekkerd op de donuts.)

“America runs on Davina D.” Klinkt Catchy!

Toch?

 

Pin voor later:

Meer dan 10 typische dingen die je enkel in Amerika ziet!

 

Tschüss, Davina
Dit wil je misschien ook lezen:

2 thoughts on “Dit is Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *